Basisschool De Roelevaer grote kampioen van schoolvoetbaltoernooi EMM’21

EMM voetbaltoernooi meisjes Foto: Dennis
EMM voetbaltoernooi jongens Foto: Dennis

KAAG EN BRAASSEM/ROELOFARENDSVEEN - Basisschool De Roelevaer is de grote winnaar geworden van het tweede door EMM'21 georganiseerde schoolvoetbaltoernooi. Zowel het meisjes- als het jongensteam van de school uit Roelofarendsveen pakten de beker.

Eigenlijk was het de veertigste en dus jubileumeditie van het schoolvoetbaltoernooi, maar EMM nam de organisatie na corona op zich en is opnieuw begonnen met tellen. Ruim vierhonderd leerlingen deden mee aan het toernooi op de velden van EMM'21. Naast alle scholen uit gemeente Kaag en Braassem waren scholen uit Ter Aar, Noorden en Nieuwkoop tussen de deelnemende teams te vinden. Totaal kwamen twintig jongens- en zeventien meisjesteams in actie die in vier poules bepaalden wie er naar de halve finales gingen.

In de halve finale bij de jongens was De Roelevaer te sterk voor De Kinderbrug uit Rijpwetering. In de andere halve finale waren de mannen van Aeresteijn uit Langeraar te sterk voor De Vaart uit Ter Aar.

Finale

De spannende finale werd met 2-0 gewonnen door de Roelevaer J1, het team won van Aeresteijn. De troostfinale was minstens zo spannend. Hier werd het 2-2 en moesten penalty's de beslissing brengen. De Vaart nam ze net iets beter dan De Kinderbrug. Bij de meisjes won De Vaart de finale van De Wereldweide uit Woubrugge. De dames van De Roelevaer waren te sterk voor het Veense Elckerlyc.

Ieder jaar wordt ook de Wim Cozijnprijs, de sportiviteitsprijs, uitgereikt. Bij de meisjes ging deze naar de Elckerlyc, bij de jongens naar De Roelevaer J2. Het was een prachtige, maar wel ietwat frisse voetbaldag, die eigenlijk zonder wanklank verliep.