Astrid Heijstee-Bolt voorgedragen als nieuwe burgemeester van Kaag en Braassem

GEMEENTE KAAG EN BRAASSEM - Astrid Heijstee-Bolt wordt voorgedragen als de nieuwe burgemeester van de gemeente Kaag en Braassem. Dat is dinsdagavond bekendgemaakt tijdens een speciale gemeenteraadsvergadering. De 50-jarige Heijstee-Bolt is op dit moment wethouder en eerste locoburgemeester in de gemeente Weesp.

'Het klikte en paste goed in het gesprek. En dat is ook nodig als je met elkaar een samenwerking gaat hebben', zegt Ruud van der Star over het kennismakingsgesprek met Heijstee-Bolt. 'Dus dat gaf voor ons sowieso de doorslag.' Van der Star is voorzitter van de vertrouwenscommissie die de zoektocht naar de nieuwe burgemeester leidde. 'Ik hoop dat zij, net als de huidige burgemeester, zich hier thuis voelt en gaat setteleten. En echt de Kaag en Braassemse burgemeester gaat zijn, maar daar heb ik alle vertrouwen in.'

Heijstee-Bolt wordt als nieuwe burgemeester voorgedragen aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Zodra de voordracht is omgezet tot benoeming en wordt ondertekend door de minister en de koning, moet Heijstee-Bolt naar verwachting op 3 november worden geïnstalleerd.

Burgemeestersfunctie in trek

Heijstee-Bolt volgt Marina van der Velde op, die na bijna twaalf jaar afscheid neemt als burgemeester van de gemeente Kaag en Braassem. Van der Velde is de eerste burgemeester van de fusiegemeente Kaag en Braassem, die op 1 januari 2009 ontstond door de samenvoeging van de gemeenten Alkemade en Jacobswoude. Zodra de nieuwe burgemeester is benoemd, gaat Van der Velde met pensioen.

De zoektocht naar een nieuwe burgemeester leverde een recordaantal kandidaten op. In totaal hebben 35 mensen gesolliciteerd, 21 mannen en 14 vrouwen. 'Met 35 sollicitanten heeft Kaag en Braassem de meeste reacties op een burgemeestersvacature van de afgelopen zes jaar in Zuid-Holland', meldde de provincie eerder.

Bekijk hieronder een interview met Ruud van der Star, voorzitter van de vertrouwenscommissie.
advertentie advertentie