Amandihuis in Nieuwe Wetering nadert voltooiing

Gepubliceerd op 03 juli 2020 om 20.09 uur

NIEUWE WETERING - Het Amandihuis in Nieuwe Wetering nadert voltooiing. Deze week is het gebouw opgeleverd, nu kan alles worden schoongemaakt en ingericht.

In de nieuwbouw aan de Noordveenweg, op de voormalige locatie van de oude basisschool, kunnen de vrijwilligers over een tijdje aan de slag. 'De vrijwilligers hebben een opleidingstraject van drie dagen. Twee dagen hebben zij al gehad, de derde dag is een praktische dag waarbij ze leren je bijvoorbeeld iemand in en uit bed helpt', zegt Wim Sleeuw, voorzitter van Stichting Hospice Amandi, in het radioprogramma KB Actueel.

In augustus staat de officiële opening van het Amandihuis op het programma. Het idee was om een open dag te organiseren, maar dat is vanwege de coronamaatregelen niet mogelijk. 'Zo'n open dag is eigenlijk niet goed te organiseren met alle anderhalvemetereisen', zegt Sleeuw. Met een video hoopt de organisatie mensen alsnog kennis te laten maken met het Amandihuis. 'Die zal ook op onze website geplaatst worden.'

Het Amandihuis gaat plek bieden aan gasten die gebruik willen maken van hospicezorg en aan gasten die eerstelijnsverblijf nodig hebben. Eerstelijnsverblijf is een kortdurend verblijf in een zorginstelling, bijvoorbeeld voor mensen die moeten herstellen na een ziekenhuisopname. Als alles volgens planning verloopt kunnen de eerste gasten in september worden ontvangen.

Beluister hieronder het volledige interview met Wim Sleeuw. KB Actueel is iedere zaterdag tussen 12.00 en 14.00 uur te horen op radio bij Studio Kaag en Braassem.
advertentie advertentie