Afgebrande kerk in Hoogmade gaat definitief herbouwd worden

Foto: John Wiersma (Jovimedia.nl)

HOOGMADE - De Onze Lieve Vrouw Geboortekerk in Hoogmade gaat herbouwd worden. Volgens het parochiebestuur is al het nodige overleg en voorbereidende werk afgerond, waardoor de herbouw definitief in gang gezet kan worden.

Op 4 november 2019 raakte het bouwwerk zwaar beschadigd door een grote brand. In samenwerking met het Bisdom Rotterdam is een vernieuwde inrichting van de kerk bepaald. Op 2 juni heeft bisschop Van den Hende zijn goedkeuring gegeven voor de plannen, middels een bisschoppelijke machtiging.

'De komende weken zal overleg worden gevoerd met de aannemer en de verzekeringsmaatschappij om het definitieve herbouwinrichtingsplan uit te gaan voeren', meldt het parochiebestuur.

Gescheiden ruimtes

De kerk moet een liturgische ruimte krijgen met ongeveer 150 zitplaatsen, die afgescheiden is van de andere ruimte. Tijdens grotere vieringen kan de ruimte worden uitgebreid naar 300 zitplaatsen door een scheidingswand te openen naar het atrium. Het is nog onduidelijk wanneer de kerk volledig hersteld zal zijn.

´We hebben dit allemaal voor elkaar gekregen dankzij de inzet van een grote groep zeer betrokken vrijwilligers', zegt pastoor Jack Glas. 'Graag wil ik hen bedanken voor hun bijdragen. Ook de komende jaren zal die inzet meer dan nodig zijn.'

advertentie advertentie