Energieneutrale sociale woningen Aan de Braassem in de verhuur bij MeerWonen

Aan de Braassem Foto: Stichting MeerWonen

ROELOFARENDSVEEN - Stichting MeerWonen biedt sinds dinsdag 38 energieneutrale sociale eengezinswoningen te huur aan. Het gaat om nieuwbouwwoningen in het project Aan de Braassem.

Bij de woonruimteverdeling wordt lokaal maatwerk toegepast om de woningen met voorrang te kunnen aanbieden aan inwoners uit de gemeente Kaag en Braassem.

In Roelofarendsveen realiseert stichting MeerWonen veertig eengezinswoningen. Hiervan zijn er dinsdag 38 aangeboden via het woonruimteverdeelsysteem Hureninhollandrijnland. De woningen vormen een onderdeel van project Aan de Braassem, tussen het Noordeinde en het Braassemermeer. Het zijn woningen met 98 m2 grondoppervlak. Bij twintig woningen wordt een kamer op zolder gemaakt.

Voorrang

Om de woningen met voorrang te kunnen aanbieden aan inwoners uit de gemeente Kaag en Braassem, die bij voorkeur ook nog een sociale huurwoning achterlaten, wordt lokaal maatwerk toegepast. Dit zorgt ervoor dat er weer woningen vrijkomen en is een prikkel voor de doorstroming in Kaag en Braassem. Er zijn op Hureninhollandrijnland vier advertenties geplaatst met verschillende voorrangscategorieën. Deze zijn ook te vinden op de website van MeerWonen.

Milieubewust

Door te kiezen voor duurzame toepassingen, zoals zonnepanelen op het dak, warmtepompen, vloerverwarming en drievoudig geïsoleerd glas, krijgen de huurders straks een energieneutrale woning. MeerWonen bouwt zo nog steeds nul-op-de-meterwoningen, dat verder gaat dan de huidige eisen op het gebied van duurzaam bouwen. Ook de productiemethode is duurzamer, doordat veel elementen in de fabriek voorgefabriceerd worden. Dit zorgt voor minder materiaalverlies en minder transport.

Veel projecten kampen momenteel met problemen rond leveringen en de aanleg van nutsvoorzieningen. MeerWonen heeft daarmee niet te maken. Over de opleverdata hoopt de stichting binnenkort zekerheid te krijgen.

Bron: stichtingmeerwonen.nl

advertentie advertentie